Vytvořte si vlastní font!

Snímek obrazovky 2013-03-24 v 12.22.18http://fontstruct.com/ Užitečné stránky umožňující zkonstruovat si vlastní font. Metodou do mřížky. Už víme, že hlavním propagátorem mřížkových systémů byl Wim Crouwell alias Mr.Gridnick (Grid – anglicky mřížka).
Po registraci na stránkách http://fontstruct.com a zkonstruování vlastního fontu si jej následně můžete stáhnout do počítače jako trutype font (přípona .ttf) a následně volně používat. Enjoy!

Snímek obrazovky 2013-03-24 v 12.28.05

S touto oblastí graf. designu – konstrukce do mřížky – je spojené celé hnutí grafického designu s počátky školy Bauhausu, uměleckého směru Modernismu v architektuře pak Konstruktivismu a konče u univerzálního Švýcarského stylu (Universall Typography Style – Swiss Style, http://www.graphicmania.net/understanding-swiss-style-graphic-design/)

Švýcarský styl
Mezinárodní typografický styl, také známý jako Švýcarský styl, je grafický design či styl, který se vyvíjel ve Švýcarsku v roce 1950, kladoucí důraz na čistotu, srozumitelnost a objektivitu forem. Charakteristickými znaky tohoto stylu je použití asymetrických a symetrických šablon či předloh, užití mřížky, bezpatková písma jako např. Akzidenz Grotesk.

Napsat komentář